22 Kasım 2012

0 Neverblue

Gri üzerine kırmızı bağcıklı mı alsaydı yoksa hakinin üzerine yeşil bağcıklı mı? Ya da kangruu değil de paraya kıyıp colombia mı alsaydı. Özel taban waterproof gayet kullanışlıydı. Hem ne olacaktı ki, çocukluğundan beri görmek istediği yeri daha rahat gezebilecekti, aradaki 200tl önemsiz bir farktı. Alışveriş sitesindeki modeller arasında dolaşırken siyah bir colombia’da karar kıldı belki de yeni sezonun en pahalı ürününü seçmişti. 

Outdoor ayakkabı tamamdı üstüne ise kadife yandan cepli bir pantolon iyi giderdi, camel activelere takıldı gözü, oldu olası bu markayı severdi. Tam aradığı gibi bir model bulabildi, umarım diyordu içinden bedeni tam oturur. İki ürünü birden sanal alışveriş sepetine ekleyerek alışverişi tamamla kutusunu işaretledi. Kredi kartı bilgilerini doldurduktan sonra teşekkür ederiz sayfasına yönlendirildi ve aynı anda cep telefonuna isterse bu alışverişi +4 taksit ya da taksit öteleme yaptırabileceğine dair bilgi mesajı geldi. 

Kargoyu heyecanla beklemeye başlamıştı, kargonun her durağını online kargom nereden sayfasından görebiliyordu. Adresine en yakın şubede indirildiğinde ise içini tarif edilemeyecek bir sevinç kapladı, belki diyordu öğleden sonra getirirler. Çok beklemedi sadece iki saat sonra siparişleri elindeydi. Heyecanla kutuyu açtı ve ilk önce pantolonu eline aldı, dikişlerini inceledi, arkasından ceplerinin genişliğini, “tamam diyordu çok güzel”. Ayakkabıyı eline aldı, düşündüğünden daha hafifti, tabanlarına baktı, darbe emici özelliğe sahip tabanları inceledi. 

Pantolonun beli üstüne tam oturmuştu, ayakkabılarını ise sandalyesinin önüne koydu, acaba diyordu akşama bilet bulabilir miyim? Hava yolu firmasının web sitesine girip uçuşları kontrol etmeye başladı, üç saat sonrasına bir uçak bileti vardı, kaçırmamalıydı bu bileti. Bileti satın alma işleminin nasıl geçtiğini anlamadı, tamam diyordu bu sefer tamam. 

Geçirmesi gereken birkaç saat vardı, hayalini kurduğu yerleri görebileceği için yerinde duramıyordu, adım adım gezeceği yerleri. Mutfakta dünden kalan pizzanın son dilimini buldu, bir daha bu siteden yemek siparişi vermeyeceğim diye içinden geçirdi, şerefsizler çok geç getirdiler. Biraz müzik dinledikten ve devamlı takip ettiği dizinin son bölümünü izledikten sonra tamam dedi artık zamanı geldi. Sandalyesinden sarkan pantolonun paçasıyla yeni ayakkabısının uyumuna gülümsedi vay be dedi amma da zevkliyim. Uçağın kalkış dakikasında virtüel turizm sitesini açtı ve görmek istediği yerin ücretini ödedi. 360 derecelik gezinti başlayabilirdi. Binlerce fotoğrafın birleştirilmesiyle oluşturulmuş tek bir fotoğrafın içinde dolaşıyordu. Enstantane perdesinden geçmeyi başaran ışık onu hayallerini süsleyen yere götürüyordu. Vay be dedi içinden iyi ki paraya kıyıp buraya gelmişim, gezilesi bir yermiş. 

Virtüel gezisi bittiğinde tekerlekli sandalyesinin önünden yeni aldığı botları aldı ve ayakkabılığa doğru sandalyesini sürerek ilerledi. Daha önce aldığı botların yanına yerleştirdi. Botun üzerine gittiği yerin adı ve hatırasını yazması adetindendi. 

Gülümseyerek uzandı yatağına, gördüğü yerler tekrar tekrar gözünün önüne gelirken içinden “gitti bütün gazi aylığım ama değdi” diyordu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Anonim kullanıcı olarak göndereceğiniz yorumlarda mail ya da blog adresi gibi iletişim adreslerinizi belirtmeniz önemle rica olunur.

SST Atölye